BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Apple-láz? - Elképesztő szárnyalás várható

Elemzők az Apple árfolyamának jelentős emelkedését várják. A Topeka Capital Markets közgazdásza szerint 60 százalékkal is emelkedhet a papír a mostani szinthez képest.

Az Apple árfolyama - amely a világ legértékesebb vállalata - 12 hónapon belül 1001 dollárra növekedhet. Ezt a kínai növekedési várakozás és az új televíziós termékek hozhatják – vélekednek a Topeka Capital Markets közgazdászai.

Az új célárfolyamról Brian White közgazdász azt mondta, hogy az Apple-láz úgy terjed a világban, mint a futótűz. A Bloomberg azt írja, hogy 45 elemző közül a Topeka Capital Markets célárfolyama a legmagasabb, amely 62 százalékos emelkedést jelenthet a jelenlegi szinthez képest.

A közgazdászok úgy látják, az árfolyam emelkedésével kapcsolatos várakozásukat alátámasztja, hogy bevezetik az új TV-s szolgáltatásukat és az iPhone a fejlesztéssel együttműködik majd a gyorsabb vezeték nélküli hálózatokkal – vélik az elemzők. Hozzáteszik, a China Mobile Ltd., a legnagyobb ászisi  vezeték nélküli hálózatával rendelkező cég, elkezdi értékesíteni az iPhone-t, amely milliónyi potenciális fogyasztót jelent.

Steve Jobs tavaly októberi halála viszonylag zökkenőmentes átmenetet hozott a cég számára, és a részvények több int 60 százalékot emelkedtek azóta.

Brian White azt mondta, hogy volt egyfajta félelem Stve Jobs eltávozását követően, azonban most már látható, hogy Tim Cook jó munkát végez. Az Apple 618 dolláron zárt hétfőn.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.