BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kisbefektetőket toboroz a Masterplast

Május 23-án tőzsdei aukció keretében értékesíti a Masterplast részvényeinek egy részét annak érdekében, hogy kisbefektetők is könnyen hozzájuthassanak.

Tibor Dávid, a társaság vezérigazgatója mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 2,86 millió darab 100 forint névértékű, korábban forgalomba hozott, a tőzsde „B” kategóriáján jegyzett részvényeket kínálnak eladásra a társaság jelenlegi tulajdonosainak papírjaiból.

A részvényenként elfogadható kibocsátási ár 630 és 693 forint között lehet. A tulajdonosok célja, hogy az aukcióból befolyó összeget 1,2 milliárd forintig terjedő tőkeemelésre fordítsa.

A cég 1,6 millió eurós hőszigetelő-termékeket gyártó üzemet akar létesíteni a romániai Sepsiszentgyörgyön. Emellett további mintegy 1,4 millió eurós befektetéssel polisztirollap gyárat kíván alapítana az ukrajnai Lembergben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.