BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyal a Facebook: 115 milliárd dollárt ér a cég

Jelentős erősödéssel kezdett a New York-i kereskedésben a tőzsdén ma debütáló Facebook.

A közösségi oldalt működtető társaság papírjait 43 dollárért lehetett megvásárolni magyar idő szerint fél hatkor, amikor a cég részvényeivel megindult a kereskedés. Ez a már megemelt 34-38 dolláros kibocsátási sáv tetejénél is 12,3 százalékkal magasabb, a vállalatot pedig bő 115 milliárd dollárra értékeli.

A társaság mai elsődleges részvénykibocsátása (IPO) során a 421 millió papírt dobott piacra. Korábban ugyan arról volt szó, hogy csak 180 újonnan kibocsátott és 157 millió meglévő részvényt adnak el, utóbbi számot azonban hét elején megemelték. A hírek szerint az IPO során jegyezhető összes papírt a maximális 38 dolláros áron hívták le, aminek eredményeként a kibocsátás összértéke meghaladta a 16 milliárd dollárt.

A kereskedés megindítása ugyanakkor nem ment zökkenőmentesen: a magyar idő szerint öt órára ígért rajt majd fél órát késett, a Wall Street Journal információi szerint a kereskedési rendszerrel voltak problémák.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.