BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább bajlódik a Facebook-részvényekkel a Morgan Stanley

A Reutersnek nyilatkozó informátorok szerint a kibocsátást levezénylő bankóriás jelenleg is dolgozik a pénteki kibocsátás során felmerült hibák javítását, de állítja, hogy a hiba oka a Nasdaq.

A név nélkül nyilatkozó bennfentesek úgy tudják, hogy a Morgan Stanley egyik cége, a Morgan Stanley Smith Barney azt állítja, hogy nem kapott rendszeres és megfelelő tájékoztatást a Nasdaq-tól a Facebook kibocsátás kapcsán. A kibocsátást levezénylő bank egyes ügyfeleinek gondot jelentett, hogy az előzőleg bejelentettnél fél órával később indult el a kereskedés. A bank felszólította több mint 17 ezer tanácsadóját, hogy vizsgáljanak meg minden egyes Facebook részvényvásárlást és térítsék meg azok kárát, akik túl magas áron vásároltak a papírból.

Az informátorok szerint a Morgan Stanley 43 dollárnál húzta meg a határt a részvényvásárlásnál, e fölött nem teljesítik a már beérkezett rendeléseket. A bank továbbra is állítja, hogy a gondot a Nasdaq okozta, korábbi híradások szerint felmerült, hogy a Facebook elpártol a tőzsdétől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.