BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nasdaq-botrány - Nagy változást hozhat a Facebook kibocsátás

A The Wall Street Journal (WSJ) úgy tudja, az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) utasíthatja a fejlett technológiájáról híres Nasdaq tőzsdét, hogy javítsa fel kereskedési rendszerét.

A Nasdaq a Facebook május1 18-i tőzsdére lépése kapcsán került a felügyelet figyelmének középpontjába, az IPO során ugyanis a kereskedők egy része hosszú ideig nem kapott visszajelzést arról, befogadták-e a részvényvásárlási kérelmüket vagy sem. A problémás tőzsdei kibocsátás miatt több befektetők is veszteségeket szenvedett el, a kompenzálás megtervezése jelenleg is tart.

Ha a WSJ információi helyesnek bizonyulnak, az SEC hamarosan arra utasíthatja a Nasdaqot, hogy alakítsa át a tőzsdei műveletek során használt szoftvereket. A lap emlékeztet arra, hogy egy ilyen irányú kérés – még ha csak kérés marad is – komoly presztízsveszteséget okozna a high tech megoldásaival híressé vált Nasdaq számára. Az elektronikus kereskedési platformok terén újító szerepet betöltő börze a Szilícium-völgy legfontosabb technológiai cégeinek egész sorát hódította meg, a Facebook kibocsátás is tovább erősítette volna ezt az imázst.

A lapnak nyilatkozó informátorok szerint a Nasdaq egy hónappal ezelőtt kezdte meg a működése felülvizsgálatát, a technológiai oldalhoz az IBM-et hívta segítségül. A következő két hétben a tőzsde vezetése megvitatja majd az esetleges személyi és technológiai változásokat a tőzsdefelügyelet illetékeseivel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.