BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vonzóbbak a magyar részvények - Mit érdemes most venni?

A jelenlegi alacsony árfolyamok mellett sokkal vonzóbbak a vezető magyar részvények, mint egy negyedévvel ezelőtt – mondta mai sajtótájékoztatóján Háda Bálint, a Quaestor vezető elemzője.

A brókercég szakértői az utóbbi hónapok árfolyamcsökkenése után mind az öt vezető magyar részvényt vételre vagy gyűjtésre ajánlják. A blue chipek közül az Egis célárát 19 120-ról 20 120 forintra emelték, a papírokat vásárlásra ajánlják. A Mol célára 22 500 forint maradt, minősítését viszont gyűjtésről vételre javították. Az olajcégnél számos kockázatot látnak, ám így is a magyar részvénypiac egyik legjobb befektetésének tartják.

Háda Bálint szerint az OTP árfolyamán meglátszik minden, a magyar gazdaság megítélésével kapcsolatos változás, ám a már három hónapja meghirdetett és jelenlegi 3 800 forintos célár mellett csökkentés helyett gyűjtésre ajánlja a cég, a célár ugyanis egy eredményes IMF-tárgyalás után valószínűleg emelkedik. A brókercég változatlanul 42 ezer forintos célár mellett tartásról gyűjtésre javította a Richter minősítését és bár az MTelekom árát 570-ről 520 forintra mérsékelték, tartás helyett gyűjtésre ajánlják.

A Quaestor szerint idén a GDP 0,4 százalékkal csökken, az infláció 5,8 százalékra nő, a munkanélküliség 10,8 százalék lesz, a jegybanki alapkamat pedig 6,5 százalékra csökkenhet. Háda Bálint szerint jelentős tere van a dollár további erősödésének az euróhoz képest, az euró gyengülését az európai államok adósságproblémái okozzák, az amerikai valuta pedig addig erősödhet, amíg más, alternatív tartalékvaluta meg nem jelenik a devizapiacokon. Ennek azonban egyelőre nem látni jelét. A vezető elemző szerint Görögország nem hagyja el az eurózónát, mivel, ha ez megtörténne, Spanyolország és Portugália is követhetné, Olaszország sorsa bizonytalan. Hozzátette: reálisabb forgatókönyv, hogy az EU-ban kialakul egy költségvetési integráció, amely elég szoros lesz ahhoz, hogy ne engedje meg a jelenlegihez hasonló költségvetési problémák kialakulását és fokozódását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.