BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A lélektani határon billeg a forint, innen már nehéz erősödni

A forint kedden délután 285-ös szint alá erősödött az euróval szemben, azonban nem tudott tovább menetelni a hazai deviza, és kisebb gyengülésen ment keresztül.

Az eurót 285,5 forint közelében jegyzik a bankközi devizapiacon délelőtt, amelyre a reggeli 284,7-es szintről esett a hazai deviza. Elemzők szerint a forint további erősödésére már nincs túl nagy esély, azonban a mai napon nagyobb volatilitásra lehet számítani.

A CIB Bank előrejelzése szerint a jelen szinteken egyre csökken a forint további erősödésének rövid távú potenciálja. A Raiffeisen Bank közgazdászai szerint a mai napon „az alacsony likviditás miatt felerősödhetnek a mai napon a mozgások”. Az amerikai piacok ma zárva tartanak a mai napon a Függetlenség napja miatt.

„A lokális szereplők kedvezőnek találják már deviza vásárlásra a jelenlegi árfolyamot” – vélik a Raiffeisen Bank elemzői.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.