BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esik a forint - Mire figyeljük?

A forint hétfőn gyengült az euróval szemben. Elemzők szerint az európai hangulat lehet meghatározó, de a legújabb költségvetési módosítások is a figyelem középpontjában lehetnek.

A közös európai devizát 287 forint közelében is jegyezték, míg pénteken 285 felett állt a kurzus.

Hiába kedvező a nemzetközi környezet és a lokális hírek is, a forint már nem tud tovább erősödni – írják a Raiffeisen Bank közgazdászai.  A reggeli nyitás után a hazai deviza egy forinttal gyengült is, mindennek technikai okai is vannak.

A régiós devizák között sem találunk lényegileg jobban teljesítőt a forintnál – hangsúlyozzák az elemzők. „A második negyedév megkezdésére érdemes figyelni, sokan új pozíciókat vesznek ilyenkor fel, ami befolyásolhatja az előttünk lévő napokat” – vélekednek a Raiffeisen elemzői.
Úgy látják, az európai hangulat meghatározó lehet az árfolyam alakulásnak szempontjából.

A CIB Bank közgazdászai szerint ma a nemzetközi figyelem az EU-csúcs utóhatásaira irányul, a főbb gazdaságok makroadatai várhatóan nem hoznak lényeges újdonságot. „Hazai részről a legújabb költségvetési módosításokról szóló esetleges újabb kommentárok lehetnek fontosak a piacok számára” – vélekednek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.