BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az uborkaszezonban kicsi is elég lehet a forint erősödéséhez

A nyári uborkaszezonban kevés is elég lehet, hogy történjen valami, de a nagy dolgokra, mind hazai illetve nemzetközi fronton szeptemberig várni kell, írja elemzésében Bámli Károly, a Commerzbank közgazdásza.

EUR/HUF (276,50 – 280,00): Tegnap végre megmozdult az árfolyam! Nem a már régen nem látott aukciós kereslet okán, hanem a vegyes, de alapvetően jó amerikai adatok okozta jó hangulat hatására délután a 278,50-es szintről 277,40-ig erősödött a forint. Ebből is látszik, hogy a nyári uborkaszezonban kevés is elég lehet, hogy történjen valami, de a nagy dolgokra, mind hazai illetve nemzetközi fronton szeptemberig várni kell, addig maradhat a 277-280-as sávban a kereskedés.

EUR/USD (1,2300 – 1,2420): A kevésbé rossz amerikai munkaerő piaci adat, illetve a vártnál sokkal több építési engedély kérelem meghozta a jó kedvet délutánra. Ha jó kedv, akkor dollárgyengülés, 1,2360 fölé ment a keresztárfolyam, a tőzsdék emelkedtek, és a jó hangulat ma reggelre is kitart. Angela Merkel tegnapi kanadai látogatása során tett sajtónyilatkozatában Draghi mellé állt, amikor üdvözölte az ECB azon törekvéseit, hogy a központi bank mindent megtegyen az eurózóna stabilitásáért, valamint egyetértett azzal, hogy kötvényvásárlásokkal segítsék az eurózónás piacok likviditását.

A kancellár megszólalása segítette a közös deviza erősödését, stabilan 1,23 fölé emelvén a jegyzéseket. Ma csak a tengeren túlról érkeznek hangulati indexek, ha ezek is a várakozásoknak megfelelően alakulnak, akkor mosolyogva mehetünk a hosszú hétvégére.

CHF/HUF (230,00 – 233,00): A frank árfolyama tíz napja a 230 fölötti tartományban tartózkodik, és bár a forint tegnap az erősödés irányába mozdult, ennek mértéke nem volt elég ahhoz, hogy ezt a küszöbértéket átlépje a kurzus. Mivel az EURCHF kereszt kvázi mozdulatlan, így minden a forint teljesítményétől függ.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.