BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rengeteg a kérdőjel - mínuszokat várnak a túlvett piacokon

Enyhe csökkenést várnak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén piaci szakértők szerdán a nap elején, napközben ugyanakkor nem számítanak nagyobb árfolyammozgásokra.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a szerdai kereskedés a keddi árak közelében, enyhe csökkenéssel indulhat a budapesti parketten, napközben ugyanakkor nem várhatók nagy árfolyammozgások a BÉT-en.

Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szerint nem változik a kép szerdán sem: folyamatos az emelkedés a világban, "az egyetlen tényező, amitől tartani lehet, az az enyhe túlvettség, elnézve mondjuk a két hét alatt közel 10 százalékot emelkedő DAX-ot".  Ennek megfelelőn a szerdai kereskedésben a nyitás pár tized százalékos mínusz lehet, előre látható esemény inkább csak a csütörtök hajnali kínai makroadat dömping lesz - jelezte a szakértő.

A CIB Bank sem számít érdemi változásra a piaci hangulatban szerdán - olvasható a pénzintézet reggeli elemzésében. Kedden sem romlott számottevően a hangulat a globális piacokon, az Európai Központi Bank (EKB) intézkedéseivel kapcsolatos pozitív várakozások támaszt nyújtottak a kockázatos eszközöknek. A válság megoldásával kapcsolatban azonban továbbra is rengeteg a kérdőjel, és ezek a bizonytalanságok az olasz és a spanyol kötvénypiacon már éreztették hatásukat - írja a CIB.

Szerdán a legfrissebb árumérleg adatok mellett a Magyar Nemzeti Bank júliusi üléséről készített jegyzőkönyvet is közzéteszik - ezek és a júniusi német ipari statisztika adhat irányt napközben a kereskedésnek - vélekedik a CIB.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 236,46 pontos, 1,31 százalékos csökkenéssel 17 770,54 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 8,4 milliárd forint volt, a vezető részvények estek az előző napi záráshoz képest. A Mol 325 forinttal, 1,88 százalékkal 16.975 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 66 forinttal, 1,76 százalékkal 3.689 forintra esett, forgalmuk 5,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,24 százalékkal 410 forintra gyengült, forgalma 453,5 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 375 forinttal, 0,94 százalékkal 39.325 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 493,0 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 294,2 millió forintos forgalom mellett 200 forinttal, 1,22 százalékkal 16.650 forintra erősödött.

A BUMIX 1.036,86 ponton zárt kedden, ami 5,02 pontos, 0,49 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.