BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre többet panaszkodnak bankjukra a német cégek

A német vállalkozóknál egyre nagyobb a bizalmatlanság bankjaik folyószámla-vezetési gyakorlatával szemben – írja a Financial Times Deutschland (FTD).

Egyre több német cég emel panaszt pénzintézete ellen az átutalások késése és a túl magas kamatok miatt, több tucat cég pert is indított az ügyben. A bírálat különböző bankok ellen irányul, köztük olyan óriáscégek ellen, mint a Deutsche  Bank, de akadnak a kritizált vállalatok között takarékbankok és szövetkezeti pénzintézetek is.

A Financial Times Deutschlandnak nyilatkozó szakértők szerint a bankokkal szemben felmerülő egyik legjellemzőbb panasz, hogy nem teljesítik a napon belüli átutalással kapcsolatos előírást. A cégek közül sokan nem is tesznek panaszt az ügyekben, főleg, ha kisebb összegekről van szó, különös tekintettel arra, hogy egy ezer eurós összeg egy napi késése esetén is csak mintegy 20 cent a veszteség.

Ugyanakkor a sok kis összeg idővel felgyűlik és a válság esetleges fokozódása sok céget a helyzet átgondolására késztethet. Ernst-August Bach bankjogra szakosodott hannoveri jogász arra számít, hogy a panaszok újabb hulláma indul be a bankok ellen. "Ha a vállalatoknál fokozódnak a likviditási problémák, az eddiginél intenziíebben fogják felülvizsgáltatni a kamatelszámolásaikat."  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.