BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elkapkodták az államkötvényeket

Hozamcsökkenéssel értékesített bő két és félszeres túljegyzésre a meghirdetett összeg felett 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján; az aukcióval egy időben értékesített 5 éves változó kamatozású kötvény az idei legmagasabb áron, a meghirdetettnél magasabb összegben kelt el.

Az ÁKK a 12 hónapos kincstárjegyből a megszokott 45 milliárd forint értékben vitt aukcióra, amit az előző, szeptember 13-ai aukcióhoz hasonló, valamivel 100 milliárd forint feletti jegyzés fogadott.

Az ÁKK a 12 hónapos diszkont kincstárjegy szerdai másodpiaci referenciahozamával megegyező 6,53 százalékos, az előző aukciónál 17 bázisponttal alacsonyabb átlaghozamon, 10 milliárd forinttal a meghirdetett összeg felett, 55 milliárd forintért értékesített a papírból.

Az előző aukción szintén 10 milliárd forinttal, azt megelőzően pedig 15 milliárd forinttal megemelt összegben, 60 milliárd forintért értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet az ÁKK.

A második alkalommal aukcióra vitt D130918 jelű, 2013. szeptember 18-án lejáró papírra az elsődleges forgalmazók 112,816 milliárd forint ajánlatot tettek.

Az idén rendezett 12 hónapos diszkont kincstárjegy-aukciók felén - a mostanival együtt - 10 esetben volt 100 milliárd forint felett a kereslet. A papír iránt a négy héttel ezelőtti aukción volt az idei legnagyobb az érdeklődés: akkor a szintén 45 milliárd forintért meghirdetett 2013. július 24-én lejáró papírra 149,755 milliárd forint ajánlatot tettek az elsődleges forgalmazók.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.