BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pályakezdőkre lő az OTP Bank

Új, online alapú, moduláris elven működő szolgáltatáscsomagot fejlesztett ki az OTP Bank: ennek lényege, hogy az ügyfél a szerződéskötés után szabadon, adminisztráció nélkül módosíthatja az igényelt szolgáltatásokat.

A hitelintézet mai sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint az új, Simple névre keresztelt, pályakezdő fiataloknak kifejelsztett rendszerben az ügyfél döntésén múlik, milyen további szolgáltatásokat vesz igénybe az ingyenes alapelemeken felül.

Kovács Antal, az OTP Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese közölte: a pályakezdőknek kínált Simple az online banki kapcsolattartásra helyezi a hangsúlyt, a szerződés megkötését is az interneten lehet kezdeményezni, az ügyfél által választott bankfiókba csak egyszer, a szerződés aláírásához kell bemenni. A rendszerben alapból, díjmentesen jár a részben áttetsző MasterCard PayPass elektronikus kártya, havi két ingyenes készpénzfelvétel a hitelintézet kétezer saját automatájából, az internetes felület használata, az online csoportos átutalások és beszedési megbízások, illetve - elektronikus számlakivonat igénylésekor és legalább a minimálbérnek megfelelő jövedelem jóváírásakor - a számlavezetés.

A számlacsomagot 18 és 30 év közötti fiatalok igényelhetik. A vezérigazgató-helyettes szerint a szolgáltatáscsomag bevezetését komoly piackutató munka előzte meg. A bank megbízásából végzett kutatások szerint a fiatalok körében különösen a pénzügyeknél nagy a jelentősége annak, hogy kontrollálják a folyamatokat: tipikus jellemzője a korosztálynak, hogy szereti online intézni pénzügyeit, és természetes számára a 24 órás rendelkezésre állás. Emellett a korosztály jellemzője még, hogy a pénzügyi szolgáltatásoknál is nagy hangsúlyt helyeznek az ár-érték arányra, és személyre, illetve élethelyzetre szabott megoldásokat keresnek.

A szolgáltatáscsomaggal kapcsolatban - közölte Kovács Antal - az OTP Bank elvárásai ambiciózusak: ez azt jelenti, hogy a bevezetéstől számított egy éves távlatban tízezres nagyságrendben terveznek szerződéseket kötni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.