BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább szakadnak a kötvényhozamok – Újabb kétéves csúcs

A magyar állampapírok hozama tovább csökkent a másodlagos piacon kedden. Pénteken 2 éve nem látott alacsony szintre süllyedt a 10 éves magyar állampapírok hozama, és hétfőn tovább folytatódott a mérséklődés, vagyis a magyar államadósság finanszírozása egyre olcsóbbá válik.

A 10 éves magyar állampapírok hozama 6,69 százalékra csökkent a másodlagos állampapír-piacon, vagyis új 2 éves mélységbe zuhant a hozam. Hétfőn az összes állampapír hozama mérséklődött az ÁKK szerint.

A forint közben hét hete nem látott csúcsra került az euróval szemben. A közös európai devizát 278,5 forint közül jegyzik, míg reggel 280 felett állt a kurzus.

A forinteszközöket továbbra is támogatja az összességében kedvezőnek mondható külpiaci hangulat, de az EU/IMF-megállapodással kapcsolatos pozitív várakozások is kedvező hatást gyakorolnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.