BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Daimler visszaesett a BMW és az Audi mögé

A Daimler 2020-ra 2,6 millió Mercedes és Smart gépjármű eladását tervezi, ezzel a német cég meg szeretné duplázni az idei év értékesítéseit, írják az Erste Befektetési Zrt. elemzői.

- A Barcalay’s szerint az ArcelorMittal kilátásai negatívak, nagy a cég adóssága, gyenge a pénzügyi profitja és a vasérc részleg értékesítéséből származó 1 milliárd eurós bevétel sem számottevő az adóssághoz képest. A Barcalay’s ezért alulsúlyozottra minősíti az ArcelorMittal kötvényeit.

- A BofAML viszont alulsúlyozásról felülsúlyozásra minősítette az ArcelorMittal-t.

- A Bayer-nek jelenleg 35 klinikai vizsgálati fázisban tartó készítménye van. A vállalat saját várakozásai szerint 4 milliárd euró feletti értékesítést vár a vetőmagokkal foglalkozó üzletágától. A cég jövőre 3 milliárd euróra növelné kutatás és fejlesztési kiadásait.

- A Mainfirst alulteljesítőre minősítette a Commerzbank-ot.

- A Daimler 2020-ra 2,6 millió Mercedes és Smart gépjármű eladását tervezi, ezzel a német cég meg szeretné duplázni az idei év értékesítéseit. Jelenleg a német cég a luxusautó eladásokat tekintve visszaesett a BMW és az Audi mögé. Az idei évre a Daimler a Mercedes eladásait 5 százalékkal tervezte növelni, ehhez képest októberre már 5,1 százalékkal nőttek az eladások, főleg az amerikai és japán kereslet miatt.

- A DZ Bank vételről tartásra minősítette le az E-ON-t. A célár 15,5 euró.

- A JPMorgan semlegesről alulsúlyozásra minősítette le az E-ON-t.

- A Mizuho is alulsúlyozásra minősítette le az E-ON-t, hivatkozva a főbb piacokon tapasztalható gyengülő keresletre. A vállalat BBB besorolást kaphat, ha a harmadik negyedéves jelentés után nem csökkenti a kilátásait stabilról. Az E-ON papírok 2011 májusa óta a legmélyebbre estek.

- A Kepler bizakodó az E-ON-nal kapcsolatban és tartásra módosította ajánlását.

- A Fiat vezérigazgatójának nyilatkozata alapján a társaság ideiglenesen felhagy a Chrysler felvásárlási tervével. Jelenleg 58,5 százalék részesedésük van az amerikai autógyártóban, de az olasz autógyártó most inkább Európában invesztál.

- Az S&P Capital tartásról eladásra minősítette le az Infineon-t. A célár 5 euró.

- Az S&P pozitívról stabilra módosította a Siemens kilátásait.

- A Morgan Stanley vételre ajánlja a Siemens-t bármely korrekció esetén. A minősítés továbbra is egyenlő súlyozású, a célárat viszont 80-ról 90 euróra emelték.

- Az Exane is emelte a Siemens célárát 10 százalékkal 86 euróra. A minősítés alulteljesítő.

- A Total bejelentette, hogy 18 millió részvényt értékesít volt és jelenlegi munkavállalói számára. Az alkalmazottak a kibocsátott részvények 4,37 százalékát birtokolják.

- A Total azt is bejelentette, hogy 25 évre szóló szerződést írt alá a Qatar Petroleum-mal az Al Khalij olajmezővel kapcsolatban, amely 130 km-re található Katar partjaitól. Az olajmezőt 1991-ben fedezte fel a Total és 1997-ben indult el a kitermelés, de a két cég már 1989-ben aláírt egy szerződést a kitermelés megosztására vonatkozóan, ami 2014 elején fog lejárni. Ezt a szerződést hosszabbították most meg, a Total részesedése 40 százalék.

- A Kepler 3,6-ról 3,9 euróra emelte az Unicredit célárát, a minősítés továbbra is vételre szól.

Erste-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.