BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól fogytak az 5 és 10 éves állampapírok

A 3 éves kötvényből a meghirdetett összeget, a 5 és 10 évesből többet értékesített az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján, így a teljes értékesítés 45 milliárd forintról 55 milliárd forintra nőtt.

Az átlaghozam a legrövidebb lejárat esetében jelentősen csökkent, a hosszabb lejáratoknál alig változott a két héttel ezelőtti aukcióhoz képest.

A 20 milliárd forint értékben meghirdetett 15/C jelű 3 éves lejáratú kötvényre 38,1 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. Az ÁKK a meghirdetett összegért értékesítette a papírt az előző aukció 6,15 százalékos átlaghozamánál 22 bázisponttal alacsonyabb, 5,93 százalékos átlaghozammal. Az aukción kialakult átlagos hozamszint megegyezik a másodlagos piac szerdai referenciahozamával.

A 15 milliárd forint értékben meghirdetett 17/A jelű 5 éves kötvényre 45,3 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amelyből 20 milliárd forintnyit fogadott el az ÁKK. Az ötéves átlaghozam 6,32 százalék lett, az előző aukciós átlagnál 3 bázisponttal alacsonyabb, a szerdai másodpiaci referenciahozamnál 2 bázisponttal magasabb.

A 10 milliárd forint értékben meghirdetett 10 éves lejáratú 22/A jelű kötvényre 36,3 milliárdnyi ajánlat érkezett. Ezekből az ÁKK 15 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el. Így 6,82 százalék lett az átlaghozam, 3 bázisponttal csökkent a két héttel korábbi előző aukcióról és 1 bázisponttal elmaradt a 10 éves kötvényre szerdán kialakult 6,83 százalékos referenciahozamtól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.