BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyal a Nokia – Elkapkodták a Lumia 920-as telefonokat

A Nokia részvények árfolyama az elmúlt napokban 13%-al nőtt, ugyanis az új Lumia 920-as értékesítése igen jól alakul – írják az Erste Befektetési Zrt. elemzői.

- Az ArcelorMittal dél-afrikai részlege 2009 óta nem látott mértékben, 11%-kal növekedett. Az eladások is 10%-al növekedtek.

- A Wall Street Journal információi szerint a Banco Santander az autóhitelekkel foglalkozó egységének tőzsdére vitelét tervezi, melyet egy IPO keretében hajtana végre. A bank legutóbb mexikói egységének egy részét vitte a tőzsdére.

- A BASF 654 millió dollárt fizet a Pronováért, hogy vezető Omega-3 előállítóvá váljon. A felhasználása sokrétű, szív- és érrendszeri betegségek elleni gyógyszerekben és étrend kiegészítő készítményekben is alkalmazzák. A cég egyre nagyobb szerepet vállal a táplálkozás és egészségügyben, melynek piaca 2015-re 81 milliárd euróval nőhet.

- A Metzler eladásról vételre minősítette a Daimler-t, a célár 42 euró.

- Sergio Marchionne megkapta a felhatalmazást a Fiat és a CNH akvizíciójára, vagyis a Fiat korábbi ajánlatát elfogadták. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a mezőgazdasági gépeket gyártó vállalat a Fiat kizárólagos tulajdonába kerülhet. Eddig is már 88%-os részesedése volt a Fiatnak, most pedig felvásárolhatja a maradék 12%-ot is.

- A Barclays 10,25-ről 11,5 euróra emelte a Lufthansa célárát, egyenlő súlyozáson tartva a minősítést.

- A Lufthansa szerződést kötött az IBS informatikai szolgáltatóval légi teherszállító forgalmuk tervezésének fejlesztésére. Az IBS iCargo újítása fogja felváltani a Lufthansa 30 éves, elavult rendszerét.

- A Nokia részvények árfolyama az elmúlt napokban 13%-al nőtt, ugyanis az új Lumia 920-as értékesítése igen jól alakul. Németországban akkora a kereslet, hogy ideiglenesen kifogytak a készletek. A sikeren felbuzdulva tegnap Afrikában is bemutatta új, Lumia 920-as és Lumia 820-as telefonját a finn gyártó.

- Exkluzív szolgáltatás került fel a Nokia legújabb készülékeire. A felhasználók megkapják a hivatalos YouSendIt programot, mellyel 2 GB-ig ingyenesen lehet fájlokat küldeni, megosztani és szinkronizálni.

- A Siemens a kormánymű elégtelen működése miatt a 16 nagysebességű vonatból 8-at nem lesz képes időre leszállítani a Deutsche Bahn-nak.

- A Siemens 880 millió euró értékben fog szélfarmot létrehozni Dél-Afrikában.

- A Thyssenkrupp célárát 16,4 euróról 17,7 euróra növelte a HSBC.

- A Total és a Manaseer 3 éves megállapodást kötött üzemanyag kizárólagos terjesztésére Jordániában. A cég 450 benzinkutat, légitársaságokat, hajókat és nagy fogyasztókat lát el üzemanyaggal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.