BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Citi 100 dollárral vágta le az Apple célárát

Semlegesre minősítették le az Apple részvényeket a Citigroup közgazdászai, és meredeken csökkentették a célárfolyamot is.

Vasárnap este semlegesre rontották az Apple részvények értékelését a Citigroup elemzői – írja a MarketWatch. Glen Yeung, a bankház közgazdásza szerint az elmúlt időszak eseménye miatt egyre kockázatosabb az „Apple-sztori”. Úgy látja, hogy csökkent a rövid távú rally esélye a részvényekben.

A közgazdász egyúttal 100 dollárral rontotta az Apple célárfolyamát. A technológiai óriás célárát 675 dollárról 575-re csökkentette a Citigroup.

A leminősítés azután érkezett, hogy az Apple bevezette a kínai piacra az iPhone 5-öt, és az első hétvégén 2 millió darab okostelefont adtak el. Az Apple 509 dolláros árfolyamon zárt pénteken, vagyis a részvény már több mint 27 százalékot esett a 700 dolláros történelmi csúcstól, amikor szeptember 21-én bevezették az iPhone 5-öt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.