BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több ezer autót hív vissza a Mercedes és a BMW

A BMW kénytelen visszahívni néhány (2.195) gépkocsit a dél-koreai piacról. Közben a Daimler-hez tartozó Mercedes is bejelentette, hogy 4.999 gépkocsit hív vissza a kínai piacról.

- A Bayer benyújtotta az amerikai gyógyszerfelügyelethez (FDA) a prosztatarák kezelésére szolgáló készítményét. A harmadik fázisú kísérletek szerint a túlélést 44%-kal növelte meg a placebo készítményekkel szemben. Az engedélyeztetési eljárás megkezdése pozitív, azonban a készítmény jóváhagyásának lehet majd jelentősebb pozitív árfolyamhatása. A rákgyógyszerek esetében az életmentő gyógyszerek és az alacsony konkurencia miatt jellemzően kiemelkedően magas a profittartalom.

- A BMW kénytelen visszahívni néhány (2.195) gépkocsit a dél-koreai piacról. Az akció az SUV kategóriába tartozó modelleket érinti, és a szervókormány meghibásodásának lehetősége miatt van rá szükség.

- A Daimler-hez tartozó Mercedes is bejelentette, hogy 4.999 gépkocsit hív vissza a kínai piacról. A visszahívás a Merceses S és SLK modelleket érinti. A visszahívásra az üzemanyagszűrő rendszer esetleges meghibásodása miatt van szükség, a javításokat a vállalat természetesen ingyen végzi el. A hírnek árfolyamhatása nincs, ugyanakkor nem tesz jót a vállalat hírnevének.

- A Daimler csoporthoz tartozó Mercedes egyúttal azt is bejelentette, hogy év/év alapon 6,6%-kal csökkentek a novemberi értékesítési adatai Kínában, ugyanakkor az első 11 hónap tekintetében még így is 4,2%-os növekedés volt tapasztalható.

- Felfüggesztésre került pénteken a Fiat részvények kereskedése a milánói tőzsdén, miután az árfolyam több, mint 5%-ot esett. Az árfolyam csökkenését két tényező váltotta ki: a gyenge európai autó eladási adatok (13%-os csökkenés a Fiat esetében) és az a később cáfolt pletyka, miszerint a Fiat 2013 közepén 1-2 milliárd eurós tőkeemelést hajtana végre.

- A Total vezérigazgatója bejelentette, hogy relatíve agresszív osztalékpolitikával készülnek a következő évekre. Az idei évben az osztalékhozam 5% körül alakult. A vezérigazgató szintén elmondta, hogy bíznak a kínai palagáz piac fellendülésében.

- A Total vezérigazgatója összegezte az idei évet, ami szerinte a piaci várakozásoknak megfelelően alakult. Véleménye szerint az északi-tengeri Elgin platform akár még idén év végén, de legkésőbb jövő év elején újraindítható lesz.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.