BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alumíniumborítást kaphatnak a Nokia csúcstelefonjai

Az iparági találgatások szerint a Nokia csúcskészülékei a jövőben alumíniumborítást kaphatnának a jelenlegi műanyag helyett.

- A Citi felvette az európai fókuszlistára az Adidas-t.

- Az RBC Capital leminősítette az ArcelorMittal-t. A korábbi felülteljesítő besorolásból, „szektorátlag” besorolásra módosította az ajánlást.

- Az Axa ingatlankezelő részlege 135 millió euróért adott el 8 párizsi ingatlant (5.400 négyzetméter) az azerbajdzsáni olajalapnak.

- Nehézségekkel néz szembe a BASF az Omega-3 zsírsavat gyártó norvég Pronova felvásárlásánál, azután, hogy a részvényesek mintegy 20 százalékkal magasabb árat várnak el a cég által ajánlott 12,5 koronás (671 millió dolláros) árnál. A részvényesek 67 százaléka ajánlotta fel eddig a papírjait a BASF-nek, de a kiszorításhoz (akárcsak Magyarországon) a 90 százalék átlépésére van szükség. A magasabb ár mintegy 100 millió euróval növelné meg a BASF költségeit, ami részvényenként 10 eurócentet jelent, azaz a hírnek nincs jelentős árfolyamhatása.

- A sikeres klinikai kísérleteket követően a Bayer benyújtotta a szem érelzáródás okozta ödéma kezelésére szolgáló szer regisztrációjára vonatkozó kérelmét Japánban. A lépés pozitív.

- A BMW az idei évtől csökkenti az új gépkocsikra adott kedvezményeket Németországban, mondta a cég vezérigazgatója. Ez azt sugallja, hogy éledezik az autópiac a németeknél.

BMW, Daimler, Fiat: Az európai autószektorra vonatkozó ajánlást felülsúlyozásról semlegesre minősítette le a Citi, a kiskereskedelmi szektort pedig felminősítette, és semleges ajánlást fogalmaztak meg a bankház elemzői.

- A China Investment Corp 4-10 százalékos részesedést szerezne a Daimler-ben egy kínai újság szerint. Az ilyen információkat általában nem szokták az újságban közzétenni, így ennek megfelelően kezeljük a hírt!

- Az amerikai piacra vonatkozó statisztikák után globális számait is közétette a Daimler és ezekből is az derült ki, hogy rekordértékesítéssel sikerült zárniuk az évet. A vállalat közlése szerint összesen 1,4 millió autót értékesítettek, ami 4,5%-os növekedést jelent. Az emelkedés elsősorban az amerikai és az ázsiai piacok felfutásának volt köszönhető.

- Az E.ON 277 millió dolláros (4,5 milliárd korona) ajánlatot kapott a prágai gázszolgáltató társaságban, a Prazska Plynarenska AS-ben levő részesedésért a várostól. A hírnek nincs jelentős árfolyamhatása.

- Az E.ON közműszolgáltatót is leminősítették, méghozzá a korábbi tartás után most eladásra javasolja a Deutsche Bank.

- A Fiat törökországi gyártója, a Tofas nem hosszabbítja meg 800 munkavállaló szerződését annak 2012 év végi lejárta után. Mivel az európai kereslet jelentősen csökkent az elmúlt év során, így a cég visszatér a kétműszakos gyártásra. A Fiat 37,9 százalékos részesedéssel rendelkezik a Tofas-ban, így a hírnek nincs jelentős hatása a Fiat árfolyamára.

- Az idén az USA-ban megjelenő, tisztán elektromos Fiat 500-ason valószínűleg nem lesz profit, de a gépkocsinak relatíve jók a paraméterei. A 111 lóerős motor 18 KWh energiát (870 forint, azaz kb. 2 liter benzin ekvivalens) fogyaszt 100 kilométeren. A kocsi hatótávolsága 140 km, az akkumulátor feltöltése négy órát vesz igénybe.

- A Fiat új ajánlattal állt elő a Chrysler felé. A következő 3,3 százalékos csomagot 198 millió dollárért venné meg a korábban ajánlott 155 millió dollárral szemben. A szakszervezetek szerint viszont a csomag 381 millió dollárt ér. Az ügy bíróság előtt van jelen pillanatban, hiszen annak idején a Fiat opciós szerződést kötött az adott csomagra. Ha a Fiatnak sikerülne megszerezni az adott csomagot, akkor tulajdonrésze a 65,17 százalékra növekedne a Chrysler-ban.

- Az LBBW nem zárja ki, hogy a január 31-én jelentő Infineon veszteséget tesz közzé a legutóbbi negyedévre vonatkozóan, és a következő három hónapra vonatkozó előrejelzése is csalódást okozhat a befektetőknek. Szerintük a pozitív meglepetés nagyon valószínűtlen, és az egy részvényre jutó eredmény komoly csökkenéséről fognak beszámolni. A papírra vonatkozó célárfolyamot mégis 12%-kal (5,3 euróra) emelték, de az ajánlás továbbra is eladás.

- Ezzel szemben a JPM elemzői semlegesről felülteljesítőre minősítették fel az Infineon-t.

- Az Infineon félvezetőgyártóra is érkezett egy leminősítés, a korábbi semleges ajánlást vágta alulteljesítő besorolásba a BofA-ML.

- Az iparági találgatások szerint a Nokia csúcskészülékei a jövőben alumíniumborítást kaphatnának a jelenlegi műanyag helyett. Ez lehetővé tenné, hogy strapabíróbb, ugyanakkor vékonyabb készülékeket gyártsanak. A hírek szerint a Lumia 920-as fejlesztései már folynak, azonban az nem fog jelentős hardveres változást jelenteni, elsősorban a telefon külalakja és borítása változhat.

- Jelenleg úgy tűnik, hogy az idei évben a Nokia csak két újabb Lumia készülékkel tervez megjelenni a piacon és ennek következményeként ismételten hátrányba kerülhet az okostelefon szegmensen belül. A Samsung ugyanis már eddig is számos új készülékkel árasztotta el a piacot, és nagyjából félévente jelenik meg új csúcsmodelljével, ami egy lényegesen magasabb sebességet jelent, mint a Nokia fejlesztési terve.

- A Nokia-Siemens szállíthatja Dél-Korea legnagyobb mobil szolgáltatója, az SK részére az új 100 Gigabit per másodperc átvitelű optikai hálózatot, amely a jelenlegi 40 Gbs hálózatot váltja fel.

- A Goldman 5 eurós célárral megerősítette a Telefonica-ra vonatkozó eladási ajánlását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.