BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Equilor: Nem kizárt, hogy 300-315 forint lesz az euró

Az Equilor 4,5-4,75 százalékos alapkamatot és 290 forintos euró árfolyamot vár az év végére, miközben a márciusi jegybanki elnökcsere előtt a forintpiacon erős kilengések mellett nem tartja kizártnak a 300-315 közötti euró/forint árfolyamot sem.

Az Equilor Befektetési Zrt. keddi tájékoztatóján ismertetett előrejelzés szerint az év második felében 280-290 forinton stabilizálódik az euró árfolyama, az infláció éves átlagban 4,4 százalékra, az év végére 3,9 százalékra csökken a decemberi 5,0 százalékról.

A befektetési szolgáltató 2013-ban 0,4 százalékos GDP-növekedéssel számol, lefelé mutató kockázatokkal.

A magyar részvények közöl az OTP-t, a Richtert és a Magyar Telekomot ajánlja vételre az Equilor, a külföldiek közül török és orosz részvények mellett egyes fejlett és fejlődőország-beli bankrpapírokat, valamint a kínai piacon jó pozíciókkal rendelkező Apple-t, vagy BMW-t.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.