BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az UniCredit 350 olaszországi fiók bezárásáról döntött

Az UniCredit 350 olaszországi fiók bezárásáról döntött, melyre 2015-ig fog sor kerülni. Ebből a költségcsökkentés érdekében 110 fiókot még idén bezárnak, melytől 15 millió euró megtakarítást remélnek, azonban a tartós hatás ennél nagyobb lehet, ugyanis a leépítés miatti költségek még az idei évben fognak jelentkezni – írja vállalati összefoglalóján az Erste.

- A Deutsche Bank 70 euróról 81 euróra növelte az Adidas célárát, továbbra is vételre javasolva azokat.

- Az ArcelorMittal bejelentette, hogy júniusig felfüggeszti az elbocsátásokat. A társaság szintén jelezte, hogy felhagy átszervezési terveivel Franciaországban és Belgiumban is. A döntés mögött feltehetőleg a kormányzatok erős ellenállása áll. Az acélipari vállalat 98 ezer embert foglalkoztat Európában. A hír negatív, ugyanis a gyenge acélipari kereslet következtében a társaságnak szüksége lenne a költségcsökkentő intézkedések meghozatalára az alkalmazkodás érdekében. Ugyanakkor látva a francia kormány múltkori erős ellenállását nem teljesen váratlan az ArcelorMittal meghátrálása.

- A Banco Santander publikálta, hogy összesen 55,7 milliárd euró értékű újrafinanszírozott vagy újrastrukturált eszközökkel rendelkezett. A teljes összeg harmada, 18,2 milliárdnyi problémás eszköznek minősül, ezek fedezettsége 43%-os.

- 14,7%-kal növekedett a BMW csoport kínai eladásainak a száma és ezzel már 30.397 gépkocsit adtak el az ázsiai országban. A BMW márka értékesítése 14,3%-kal 28.597 gépkocsira emelkedett. Ennél nagyobb ütemben 20,03%-kal növekedtek a Mini eladásai, igaz így is csak 1.800 darab gépkocsit értékesítettek.

- A Morgan Stanley 42 euróról 53 euróra növelte a Daimler célárát.

- Az új autó eladások januárban 8,5%-kal csökkentek éves alapon az európai piacon, de a negatív trend ellenére a Fiat csoport 61.000 darab járművet tudott értékesíteni, aminek következtében a piaci részesedése 6,6%-ra emelkedett. Bár a cég fő piacán, Olaszországban 17,6%-kal csökkent a kereslet az autók iránt, de az Egyesült Királyságban 6,9%-kal bővültek az értékesítések, Belgium/Luxemburgban 63,2%-kal, Svédországban pedig 18,4%-kal.

A Fiat autóból 47.000 darabot adtak el, a Lancia/Chrysler márkákból 6.200 darabot (Angliában 46%-kal bővültek az eladások), Alfa Romeoból 5.600 darabot értékesítettek (a spanyol piacon 23%-kal bővültek a márka eladásai), Jeep-ből 2.000 darabot, Ferrari és Maserati típusból pedig 278 darabot értékesítettek Európában.

- A gyenge kereslet miatt az Infineon visszafogja a beruházásait. A cég a korábban tervezett 250 millió euró helyett csak 150 millió eurót fektet egy új technológia kiépítésébe a drezdai üzememben.

- A Lufthansa nyilvánosságra hozta előzetes 2012-es eredményét. A társaság árbevétele 30,1 milliárd euróra emelkedett a tavalyi 28,7 milliárdról. Az adózott eredmény 990 millió euró lett a tavalyi 13 milliós veszteség után. Az üzemi eredmény nagysága a növekvő adózott eredmény ellenére is csökkent, és ez aggodalommal töltötte el a befektetőket, akárcsak az osztalékfizetés elmaradása. Az üzemi eredmény 524 millió euró volt, szemben a tavalyi 820 millió euróval. A társaságnak 160 millió eurós átstrukturálási költsége keletkezett az év során. A légitársaság 2015 és 2025 között 8 hosszú távú és 100 darab kis-és közép hatótávolságú repülőgépeket tervez beszerezni összesen 9 milliárd euró értékben. A benyújtott javaslat szerint a társaság nem fizetne osztalékot. A tavalyi évben a társaság 25 cent osztalékot fizetett.

- Az UniCredit 350 olaszországi fiók bezárásáról döntött, melyre 2015-ig fog sor kerülni. Ebből a költségcsökkentés érdekében 110 fiókot még idén bezárnak, melytől 15 millió euró megtakarítást remélnek, azonban a tartós hatás ennél nagyobb lehet, ugyanis a leépítés miatti költségek még az idei évben fognak jelentkezni. A megtakarítás teljes értéke csak 2016-ban fog megnyilvánulni. A társaság már 150 fiókot zárt be korábban. A megtakarításokon kívül egyszeri bevétel származhat a fiókok értékesítéséből is.

Erste-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.