BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az idén is 20 centes osztalékról szavazhatnak a Generali részvényesei

A trieszti Generali csoport kedden tartja éves rendes közgyűlését. A részvényesek az éves eredményeket tartalmazó beszámoló elfogadásáról is szavaznak majd.

 A tavalyi évben a csoport konszolidált díjbevétele 70 milliárd euró volt, ez 3,2 százalékkal volt magasabb a 2011-esnél. Az üzemi eredmény több mint 10 százalékkal nőtt, 4,2 milliárd eurót tett ki. A biztosító tőkehelyzete is megerősödött, a sajáttőke több mint a negyedével 19,8 milliárd euróra nőtt.
A nettó profit viszont a 2011-esnek alig a tizede lett csak, mindössze 90 millió eurót tett ki.

Ennek oka a pénzügyi év során leírt mintegy 1,7 milliárd euró volt, amire az eszközök felülvizsgálata után került sor. A tavalyi utolsó negyedévben volt a legnagyobb leírás a biztosítónál, 1,3 milliárd euró értékű.
Az igazgatóság által javasolt osztalék ennek ellenére nem alacsonyabb a tavalyinál, a mai közgyűlésen is 20 eurocentes osztalékról szavazhatnak a részvényesek. Mario Greco, a csoport nemrég kinevezett vezérigazgatója elmondta: a működési eredményben elért növekedés bizonyítja az üzleti modell minőségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.