BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint a második legpocsékabbul teljesítő pénz

A magyar államkötvények hozamszintje 2012 januárja óta nem emelkedett akkorát, mint most, és a forint is esésnek indult, miután a Federal Reserve közölte, hogy még idén csökkentheti a mennyiségi enyhítést (QE3).

A 10 éves magyar államkötvények hozama 35 bázisponttal, 6,31 százalékra emelkedett, a forint pedig több mint 1,5 százalékot esett, és megközelítette a 300-as szintet az euróval szemben.

A forint harmadik egymást követő napja esik - a leértékelődés mértéke elérte a 3 százalékot -, és a második legrosszabbul teljesítő deviza lett a Bloomberg által követett 24 feltörekvő fizetőeszköz közül. A leggyengébben a mexikói peso teljesített.

A feltörekvő piacok esésnek indultak, miután Ben Bernanke szerdán este azt mondta, hogy még idén csökkenthetik az eszközvásárlási programot. A Fed 2014-ben pedig akár meg is szüntetheti a mennyiségi enyhítést, ha a gazdasági körülmények ezt lehetővé teszik.

A magyar CDS-felár 22 bázisponttal, 330 bázispontra került, ami a legnagyobb napon belüli emelkedés 2012 januárja óta – írja a Bloomberg.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.