BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyal a forint

A forint a devizák széles körével szemben erősödött kedden délelőtt, miközben a nemzetközi befektetői hangulat kissé javult.

Az Egyesült Államok vezető tőzsdeindexei még 1 százalékos eséssel zártak hétfőn, Ázsiában pedig vegyes volt a piaci hangulat, Európában már emelkedéssel nyitottak a tőzsdék. A vezető indexek 0,6-1 százalék körüli pluszban járnak délelőtt.

A külpiaci hangulat javulása segíthetett abban, hogy a forint meredek erősödéssel kezdje a napot. A reggeli 299 körüli árfolyamról 296 közelébe erősödött a hazai deviza az euróval szemben, ami jelentős javulást jelent.

Ma a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntésére figyelnek a befektetők. Az MNB várhatóan 25 bázisponttal, 4,25 százalékra vághatja a jegybanki alapkamatot. Ez lehet a 11. egymást követő kamatcsökkentés.

Bár a mai napra még kamatcsökkentés várható, ugyanakkor a Raiffeisen Bank elemzői arra hívták fel a figyelmet, hogy „az év vége felé azonban már újra kamatemelés van árazva”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.