BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szétcsapták a forintot

Délután meredeken gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben.

Szerdán délután 297,5 forint körül jegyzik az eurót, amire a reggeli 294 alatti árfolyamról esett a hazai deviza. Az elmúlt napokban jelentősen felerősödött a forint volatilitása, vagyis a hazai deviza sérülékennyé vált a nemzetközi befektetői környezet ingadozására.

A nemzetközi befektetői környezet kedvezőtlen, az európai vezető tőzsdeindexek 1-1,5 százalékos esést mutatnak, és az amerikai piacokon is kockázatkerülés uralkodik.

Szerdán euróban a lengyel zloty 0,58 százalékkal, a román lej 0,91 százalékkal gyengült, a cseh korona pedig 0,38 százalékkal erősödött az MTI szerint. Délután az eurót 25,7330 cseh korona, 4,2627 zloty és 4,4424 lej árfolyamon jegyezték.

Szerdán a lengyel jegybank gazdaságösztönző céllal a piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 2,75 százalékra csökkentette alapkamatát.

A BUX ugyanakkor nem gyengült. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 7,86 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 19 138,82 ponton zárt szerdán.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.