BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem segítettek Varga szavai, 301 közelében az euró

A forint nem tudott lendületet venni pénteken délelőtt, és az eurót 301 forint közelében jegyzik. Csütörtökön napközben még a kerek 300-as szint alatt is kereskedtek az euróval.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy lapinterjúban jelezte, hogy a forint gyengülése átmeneti lehet. „A forint gyengülése remélhetőleg csak átmeneti lesz, és pont a devizahitelek kivezetése, az IMF-kölcsön visszafizetése, illetőleg a 2014-es költségvetés, a gazdasági növekedés beindulása stabilizálja majd a gazdaságot és vele együtt a forint árfolyamát” – nyilatkozta Varga Mihály a Magyar Hírlapnak.

A befektetők ugyanakkor egyelőre a devizahitelek forintosítása és a magyar monetáris politikai bizonytalanság miatt aggódnak. Péteken reggel 301 forint közelébe került az euró jegyzése. A forint csütörtökig a nyolcadik egymást követő napon is gyengült, és pénteken sem vett lendületet a hazai deviza.

„A hazai eszközök alulteljesítése mögött továbbra is a devizahiteleseket érintő intézkedéssel kapcsolatos bizonytalanság áll” – írták elemzésükben a CIB Bank közgazdászai.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.