BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A peres eljárások miatt veszteséges volt a JPMorgan

Egyszeri tételek, a perköltségek és a felügyeleti eljárások során kifizetendő büntetések miatt veszteséges volt a JP Morgan az idei harmadik negyedévben.

Az amerikai nagybank adózás utáni vesztesége 380 millió dollár volt; ez részvényenként 17 cent mínuszt jelent. Tavaly 5,7 milliárd dollár - részvényenként 1,4 dollár - nyereséget ért el ugyanebben a - júliustól szeptember végéig terjedő - időszakban.

A különféle peres és felügyeleti eljárások összesen 7,2 milliárd dollárba kerültek a JP Morgannek. Az egyszeri tételek nélkül 5,82 milliárd lett volna a profit, részvényenként 1,42 dollár, ami meghaladja a részvényenkénti 1,2 dolláros elemzői várakozást.

A bank a múlt hónapban kötött megállapodást amerikai és brit pénzügyi felügyeleti szervekkel arról, hogy 920 millió dollár büntetést fizet egy 2012 tavaszán végrehajtott, kockázatos befektetési ügylet miatt, amely 6,2 milliárd dollár veszteséget okozott. Egy másik ügyben - amelyben a JP Morgan az amerikai igazságügyi minisztériummal készül egyezséget kötni - állítólag 11 milliárd dollárt fog fizetni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.