BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepőt lépett a kormány - nincs több kilakoltatás?

Már hétfőn megszavazzák a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását a devizaadósok ügyében - közölte Rogán Antal. Az új Parlament első érdemi döntésével kapcsolatban az a legnagyobb újdonság, hogy nem szabnak meg végső határidőt a kilakoltatási moratórium lejártáról. Rogán szerint ezzel arra kényszerítik a bankokat, hogy a devizahitelek ügyét kénytelenek legyenek rendezni. A törvény hivatalosan május 21-23-a környékén léphet hatályba, ezzel az új parlamenti ciklus első törvénye lehet.

Rogán Antal azt is elmondta: a Kúria döntését is várják több ügyben. Az egyoldalú szerzódésmódosítások kapcsán és az árfolyamrés ügyében. Ezt júniusra remélik, majd további törvényekkel próbálják szabályozni a devizahitelek helyzetét.

Kiderült az is, hogy az eddigiektől eltérő munkarendben fog dolgozni a parlament az új ciklusban. Hétfő helyett kedden tartják a szavazásokat, a hétfő teljes egészében a vitáké lesz. Szerdánként a bizottságok üléseznek, csütörtökön pedig a törvényalkotási bizottság tart ülést - ez az új testület fogja amolyan szuperbizottságként összefésülni minden törvényjavaslathoz a módosító indítványokat, és küldi a képviselők elé azokat, hogy már csak gombot kelljen nyomni a plenáris ülésen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.