BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízmilliárd forint fölé nőtt az utasbiztosítási piac díjbevétele

A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) adatai szerint az utasbiztosítási piac díjbevétele 10,15 milliárd forint volt tavaly, 6,5 százalékkal több az egy évvel korábbi 9,5 milliárd forintnál - ismertette Horváth Péter, a MABISZ Utasbiztosítási Bizottságának elnöke sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Tájékoztatása szerint jelenleg Magyarországon a szövetség 12 tagbiztosítója foglakozik utasbiztosítások értékesítésével. Az idén a szövetség várakozási szerint minimálisan 10 százalékkal nőhetnek az utasbiztosítási piac díjbevételei.

Közölte, hogy az utasbiztosítás napi díja 300 és 1000 forint között alakulhat, a díjban az életkor mellett országok között is különbség lehet.

A biztosítók többsége 2012-óta nem emelte a díjait, miközben a költségeik a forint és az adott külföldi valuta - amelyben a biztosító kifizeti a keletkezett kárt - árfolyamának különbsége miatt jelentősen nőhet 2014-ben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.