BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepetés: a képviselők nyerhetnek nagyot a devizahitelesek csomaggal

A Blikk becslései szerint akár 200 millió forintot is kaphatnak bankjuktól az eladósodott honatyák, ha ma elfogadják a Kúria jogegységi döntése nyomán készített jogszabálytervezetet.

A képviselőknek  közel 1,3 milliárd forint tartozásuk van, amelyből több mint egymilliárd forintot tesznek ki a banki hitelek, a többi a barátoktól, családtagoktól, ismerősöktől kapott magánkölcsönök, de ezekre természetesen nem vonatkozik a parlament előtt lévő mentőcsomag.

Banki szakértők úgy kalkuláltak a Blikk szerint, hogy egy átlagos 9 millió forintos hitel esetén 1,8 millió járhat vissza az adósnak, ha az árfolyamrést és az egyoldalú kamatemelések és egyéb szerződésmódosítások kérdését törvényjavaslatban megfogalmazottak szerint rendezik, valamint átírják a hitelszerződések elévülési határidejét. Így a több mint egymilliárdos képviselői hiteltömegnél 200 milliót is elérhet a visszajáró. Ráadásul a vagyonnyilatkozatokból nem derül ki, hogy mennyi volt eredetileg a képviselők tőketartozása.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.