BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Három devizahiteles perrel folytatják ma

A Fővárosi Törvényszék ma három újabb pénzügyi intézmény devizahiteles törvénnyel kapcsolatos keresetét tárgyalja.

A bíróság az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet, a Hévíz és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet keresetéről tárgyal pénteken.

A perekben arról kell döntenie a törvényszéknek, hogy tisztességesek-e a magyar állam ellen pert indító pénzügyi intézmények egyoldalú szerződésmódosítást - például kamat-, költség-, vagy díjemelést - lehetővé tevő rendelkezései az általános szerződési feltételekben.

A Fővárosi Törvényszék sajtótitkárságának tájékoztatása szerint a törvényi határidőig összesen 79 keresetlevél érkezett a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumába. Ezek közül 42 keresetlevelet utasítottak el idézés kibocsátása nélkül. Az alaki, formai, illetve egyéb okok miatt elutasított keresetlevelek közül a törvényes határidőben 23 pénzügyi intézmény nyújtotta be újra a keresetlevelét.

Eddig nyolc perben hozott ítéletet a Fővárosi Törvényszék, hat felperesi keresetet elutasítottak, a Magyar Cetelem Bank és az UCB Ingatlanhitel Zrt. keresetének részben helyt adtak.

A perek többségénél különböző szeptemberi időpontokra halasztották az elsőfokú döntés kihirdetését.

Egy esetben a bíróság megszüntette a pert, mert a felperes elállt a keresetétől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.