BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmasat zuhant a Raiffeisen, a magyar devizahiteles csomagtól is félnek

Óriási bizonytalansági tényezőket látnak a magyar devizahiteles mentőcsomag és az ukrajnai helyzet miatt.

A Raiffeisen Bank International (RBI) részvényének árfolyama madélelőtt több mint 11 százalékkal csökkent, miután a vállalat nagy veszteséget jelentett be - közölte az ORF osztrák tévé.

Az ukrajnai válság és a devizahitelekről szóló "különleges magyar törvények" miatt a 2014-es üzleti évben veszteséges a Raiffeisen Bank International (RBI). Kérdéses az is, hogy fizetnek-e osztalékot.

Friss tőkére jelenleg nincs szüksége a banknak - közölte az RBI igazgatósága, amely a több órás ülése után tegnap este figyelmeztetést tett közzé a nyereséggel kapcsolatban. Eszerint 2014-re abból kell kiindulni, hogy a cég eredménye negatív lesz. Az év első felére az RBI még 344 millió euró összegű nettó nyereséget mutatott ki.

Az ORF osztrák tévé szerint az, hogy a Raiffeisennek Magyarországon a devizahitelek miatt fizetnie kell, a banknak akár 240 millió eurójába kerül. 67 millió eurót a második negyedévben e célra már félretett. A fennmaradó nagyobb összeg a második félévben következik. Karl Sevelda, az RBI főnöke "óriási bizonytalansági tényezőkről" beszélt. Ezért is nem kívánt még nyilatkozni az osztalékokról. A külön megterhelések nélkül egyébként az RBI pozitív eredményt mutatott volna fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.