BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két devizahiteles perrel folytatódik ma a rohammunka

A Fővárosi Törvényszék két újabb pénzügyi intézmény devizahiteles törvénnyel kapcsolatos keresetét tárgyalja ma.

A Magyar Cetelem Bank Magyarország és a Széchenyi István Hitelszövetkezet Magyarország keresetéről tárgyal a bíróság szerdán.

A perekben arról kell döntenie a törvényszéknek, hogy tisztességesek-e a magyar állam ellen pert indító pénzügyi intézmények egyoldalú szerződésmódosítást - például kamat-, költség- vagy díjemelést - lehetővé tevő rendelkezései az általános szerződési feltételekben.

Az augusztus 22-i első tárgyalás óta keddig már 41 pénzintézet keresetét tárgyalta a Fővárosi Törvényszék, ezek többségénél szeptemberre halasztotta az elsőfokú döntés meghozatalát.

A Fővárosi Törvényszék sajtótitkárságának keddi tájékoztatása szerint a törvényi határidőig 79 keresetlevél érkezett a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumához. Ezek közül 42 keresetlevelet utasítottak el idézés kibocsátása nélkül. Az alaki, formai, illetve egyéb okok miatt elutasított keresetlevelek közül a törvényes határidőben 18 pénzügyi intézmény nyújtotta be újra a keresetlevelét.

A kedd délutáni adatok szerint öt perben hozott ítéletet a Fővárosi Törvényszék, valamennyi felperesi keresetet elutasították. Egy esetben a bíróság megszüntette a pert, mert a felperes elállt a keresetétől.

Jelenleg 49 per van folyamatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.