BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negyedével csökkennek a törlesztőrészletek - ígéri a miniszter

Elkészült a fair bankokról szóló törvényjavaslat, amelyet a kormány kedden nyújt be az Országgyűlésnek - jelentette be Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Elmondta: a törvény többek között hatékonyabbá teszi majd a hitelszerződés aláírását megelőző tájékoztatást, valamint szigorúbb feltételekhez köti az egyoldalú kamat-, költség- és díjemeléseket.

A bankok elszámoltatásáról szóló törvénynek köszönhetően az átlag devizahitelesek tőketartozása 25 százalékkal fog csökkenni - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter sajtótájékoztatón.

Hozzátette, hogy az alacsonyabb szinten rögzített kamat miatt a törlesztőrészletek több mint 25 százalékkal csökkenhetnek. "Szó sincs tehát arról, hogy a forintosítás miatt nőnének a törlesztőrészletek" - jegyezte meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.