BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

75 milliárdos kölcsönt adott a Budapest Bank

A Budapest Bank 75 milliárd forint kölcsönt helyezett ki a jegybank növekedési hitelprogramjának (nhp) második fázisában tavaly év végéig, s ezzel mintegy 14 százalékos piaci részesedést ért el az nhp források kihelyezésében - közölte a bank hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az nhp-ban folyósított kis- és középvállalkozási hitelek átlagos összege 67 millió forint volt. A forrást felhasználó cégek mintegy kétharmada beruházási hitelt igényelt, de népszerű volt a forgóeszköz hitel is. A Budapest Bank vállalati üzletága több mint ezer szerződést kötött 2014. december 31-ig, az összeg mintegy 40 százalékát a pénzintézet számára stratégiai fontosságú agrárszektorba helyezte ki.

A bank a mikrovállalati szegmens részére tavaly év végéig 1,7 milliárd forintot folyósított, átlagosan 9 millió forintos hitelösszeggel. A kisebb vállalkozások körében is a beruházási hitel iránt mutatkozott a legjelentősebb igény, az új szerződések háromnegyedét ez a típusú kölcsön tette ki.

A programban a bank leányvállalatai is a kezdetektől aktívan részt vettek, a Budapest Lízing pénzügyi lízingszerződéseinek összértéke tavaly év végére megközelítette a 13 milliárd forintot, a Budapest Autó pedig mintegy 4 milliárd forintot helyezett ki - olvasható a tájékoztatásban.

A közleményben Takács Zoltán, a Budapest Bank vállalati értékesítési vezetője az uniós források megnyílásával kapcsolatban rámutatott: arra számítanak, hogy a Széchenyi 2020 támogatási struktúrához igazodva a vállalkozások jelentős része végiggondolja majd a hosszú távú növekedési kilátásait, és ehhez kapcsolódó fejlesztési terveit. Hozzátette: mivel bőségesen lesznek források, különösen fontos, hogy cégek legyenek megfontoltak, és olyan fejlesztéseket hajtsanak végre, amelyek mögött valódi piaci igény áll, és amelyek hosszú távon működtethetők.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.