BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szerbiában vásárolt az OTP

Szerbiában vásárolt egy kisbankot az OTP ottani leányvállalata. Az OTP banka Srbija az olaszországi székhelyű Findomestic Banca S.p.A. helyi leányvállalatát veszi meg. A Findomestic Banka a.d. Beograd egy stabil, retail fókuszú bank, piac részesedése 0,5 százalék, a szerbiai bankpiac 21. szereplője. A tranzakcióval az OTP szerb leánycégének piaci részesedése a harmadával, 1,4 százalékról 1,9 százalékra nő.

A megvásárolt szerb pénzintézetnek 26 egységből álló országos fiókhálózata van – ebből 7 belgrádi. A pénzintézet alapvetően a fogyasztási hitelezésben aktív, valamint a vállalati területen ért el növekedést. Lakossági szolgáltatásait bankfiók hálózatán, valamint a helyi kereskedők értékesítési pontjain keresztül nyújtja, ügyfelei száma megközelíti a 90 ezret. Az OTP közleménye szerint a bank átvétele erősíti az ottani OTP-leánybank lakossági tevékenységét az áruhitel folyósítás és a hitelkártyák, valamint az elektronikus szolgáltatások terén és javítja hálózati lefedettséget. Az ügylet ehozzájárul az OTP méretgazdaságosabb szerbiai működéséhez is.

Az OTP banka Srbija az elmúlt években folyamatosan fejlődött, a tavalyi évet már szerény nyereséggel zárta. Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese azt mondta, a pénzintézet várakozásai szerint e pozitív tendencia továbbra is fennmarad.. „Stratégiai célunk, hogy növeljük piaci részesedésünket azokban az országokban, ahol jelen vagyunk. Az elmúlt másfél évben Horvátországot és Romániát követően ez a harmadik bankvásárlás. Ugyanakkor továbbra is vizsgáljuk az akvizíciós lehetőségeket” – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.