BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Rona Inc

Felvásárlási hírekre 99 százalékot emelkedett szerdán a kanadai Rona Inc. árfolyama. A Lowe’s bejelentette, hogy 3,2 milliárd kanadai dollárért felvásárolja az építőipari anyagok és barkácstermékek kiskereskedelmével foglalkozó céget. A törzsrészvényekért 24 kanadai dollárt, az elsőbbségi részvényekért pedig 20 dollárt fizet. Ez 104 százalékos prémiumnak felel meg az előző napi záróárfolyamhoz viszonyítva. A Rona közel 500 üzletet működtet Kanadában, ahol a Lowe’s is terjeszkedési szándékkal szeretné megvetni a lábát. Már a tranzakció lezárását követő első évben emelkedhet a profit, a Lowe’s becslései szerint a szinergiahatásoknak köszönhetően a bevétel és a működési eredmény is egymilliárd kanadai dollárral növekedhet. A Rona részvényárfolyama nagyot esett az elmúlt egy évben, az áprilisi csúcsához képest több mint 30 százalékot zsugorodott a kurzus.


A nap vesztese: Chipotle

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek a szerdai kereskedésben a Chipotle Mexican Grill részvényei, miután a vállalat kedvezőtlen beszámolót tett közzé a tavalyi negyedik negyedévére vonatkozóan. A vállalat árbevétele először csökkent azóta, hogy papírjai a tőzsdén forognak, ezt megelőzően minden negyedévben két számjegyű bevételnövekedést értek el. A forgalom 7 százalékkal, 997,5 millió dollárra csökkent, enyhén elmaradva az elemzői várakozásoktól. A társaság profitja 67,9 millió dollár volt – részvényenként 2,17 dollár –, ami jelentős csökkenés az egy évvel korábbi azonos időszakban elért 121 millió dolláros, részvényenként 3,84 dolláros nyereséghez képest. A vállalat részvényei 6 százalékkal értékelődtek le. Az árfolyam a tavaly októberi botrány óta sokat esett, ekkor fedezték fel az első E.coli fertőzést az étteremláncnál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.