BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: BNP Paribas

Közel 5 százalékot emelkedett a pénteki kereskedésben a BNP Paribas árfolyama, miután a francia bank közzétette negyedik negyedéves eredményeit, és ezzel egy időben költségcsökkentési intézkedéseket jelentett be. A bank nettó eredménye a felére zuhant az október–decemberi időszakban az előző év azonos negyedévéhez képest, amiben nagy szerepe volt egy egyszeri leírásnak. A pénzintézet 665 millió eurós nyereséggel zárta a negyedévet a nettó eredmény szintjén, ami nagy csalódást okozott, az elemzők ugyanis 845 millió eurós profitra számítottak a konszenzus alapján. A bevétel viszont a prognosztizáltnál kissé jobban alakult, elsősorban a derivatívakereskedés megugró bevételeinek köszönhetően. A menedzsment célja, hogy 2019-ig 12 százalékkal csökkentse a befektetési banki üzletág működési költségeit.



A nap vesztese: LinkedIn

Igen jelentős, 30 százalék feletti esést produkáltak a pénteki kereskedésben a LinkedIn részvényei azt követően, hogy a társaság közzétette a tavalyi negyedik negyedéves eredménybeszámolóját. A cég árbevétele 862 millió dollárt tett ki, egy részvényre jutó eredménye pedig az egyszeri tételektől megtisztítva 94 cent lett. Mindkét adat felülmúlta az elemzői várakozásokat, a Reuters konszenzusa ugyanis 78 centes egy részvényre jutó eredménnyel és 858 millió dolláros bevétellel számolt. A vezetőség frissen adott várakozásai ugyanakkor kiábrándították a befektetőket, az idei első negyedévre a menedzsment 820 millió dollár körüli bevételt, 55 centes egy részvényre jutó eredményt vár. Az elemzők ezzel szemben átlagban 863 millió dolláros forgalmat és 75 centes egy részvényre jutó profitot vártak a negyedévre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.