BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: LendingClub

Több mint 12 százalékot emelkedett a LendingClub árfolyama azt követően, hogy a társaság közzétette negyedéves eredményeit. A személyek közötti (P2P) hitelezéssel foglalkozó internetes cég bevétele közel a duplájára ugrott meg az október–decemberi időszakban az előző év azonos negyedévéhez képest. A LendingClub platformja eddig összesen 16 milliárd dollárnyi hitelt közvetített, csak a negyedik negyedévben 2,58 milliárd dollárt. Nyereséges volt az időszakban, egy részvényre jutó eredménye az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 5 cent volt, 1 centtel haladta meg az elemzői konszenzust. A folyó negyedévre 147 és 149 millió dollár közötti bevételt vár a menedzsment, ami kismértékben felülmúlja az elemzői prognózisokat. A LendingClub részvényei az elmúlt egy évben 70 százalékkal értékelődtek le, eközben az S&P 500 index 10 százalékot esett.


A nap vesztese: Avon Products

A vártnál nagyobb veszteségről számolt be az Avon Products a negyedik negyedévre, aminek hatására közel 8 százalékkal került lejjebb a részvények árfolyama. A kozmetikai cikkeket értékesítő társaság 1,61 milliárd dolláros bevételt könyvelt el, ami 20 százalékos csökkenés az előző év azonos negyedévéhez képest. A csökkenésben nagy szerepet játszott a dollár erősödése, a devizaárfolyam-változások hatásait kiszűrve kismértékben emelkedett volna a bevétel. A nettó eredmény szintjén 333 millió dolláros veszteséget könyvelt el, ami részvényenként 76 centnek felel meg. Az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 16 centes vesztesége volt a vállalatnak, miközben az elemzők 11 centre számítottak. A menedzsment januárban jelentett be nagyszabású reorganizációs tervet, amelytől 350 millió dolláros költségmegtakarítást várnak hároméves időtávon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.