BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Támogatja a BÉT az olimpiarendezést

A Magyar Nemzeti Bank 75,75 százalékos többségi tulajdonában lévő Budapesti Értéktőzsde támogatja a főváros 2024-es olimpia- és paralimpia-rendezési pályázatát. Közleménye szerint ugyanis „a sporthoz kapcsolódó minden egyes beruházás, így a játékok megrendezésének lehetősége is nemzetgazdasági szinten a foglalkoztatás bővülését, infrastruktúra- és közlekedésfejlesztést, valamint a turizmus élénkítését jelentheti, míg számunkra önfeledt szurkolást, gyermekeinknek kiemelkedő motivációt, sportolóinknak dicsőséget, hazánk egészének pedig nemzetközi hírnevet, sportkultúránk világszintű elismerését biztosíthatja”.

Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiai Mozgalom vezetője (egykori tőzsdeelnök) korábban már azt is felvetette, hogy az olimpia szervezésére majdan alapítandó nyilvános társaság részvényeiből magánszemélyek is jegyezzenek, és azok a BÉT-re kerüljenek. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 szeptemberében választja ki a rendezőt a négy jelentkező – Budapest, Los Angeles, Párizs és Róma – közül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.