BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP Alapkezelő és Soós Csaba is 15 százalék felett

Folytatódik a tulajdonosi harc az Enefi Energiahatékonysági Nyrt.-ért. Legalábbis erre utal, hogy a hónapok óta egymásnak feszülő nagyrészvényesek közül a napokban kettő is bejelentette részesedésének emelkedését. Az alapító Soós Csaba 11,47 százalékról csaknem 15-ig növelte tulajdoni hányadát, míg a feltételezések szerint a Soóssal szemben álló OTP Alapkezelő 14,66-ról kedden 17 százalék közelébe jutott. Az utóbbival hasonló platformon lévő CRH Invest Kft.-nek 11,27 százaléka van, míg a bevallása szerint egyik táborhoz sem tartozó Allianz Alapkezelőnek 9,75 százaléka.
A következő nagybefektetői csetepatéra március 23-án kerülhet sor, miután a sorozatos formai szabálytalanságok miatt a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Értéktőzsde által már eddig is agyonbírságolt társaság igazgatósága észlelte, hogy az eredetileg március 11-re beütemezett rendkívüli közgyűlést technikai hiba miatt nem szabályosan hirdették meg. A közgyűlést a Soóssal szemben leghatározottabban fellépő CRH Invest többszöri kérelmére, illetve arra tekintettel trombitálták össze, hogy a cégbíróságon törvényességi felügyeleti eljárások folynak az Enefivel szemben.
Elengedhetetlen az igazgatóság és a felügyelőbizottság (fb) létszámát emelni, miután Soós január közepi lemondásával az igazgatóságban csak két tag maradt, az fb-ben pedig öt helyett három. Ezenkívül megtiltanák a társaságnak és kapcsolt vállalkozásainak, hogy Enefi-részvényeket vegyenek a már meglévő közel 5 százalékhoz. Végül a cég működését a gazdasági társaságokról szóló törvény hatálya alól át kellene tenni az új polgári törvénykönyvé alá. Az Enefi szerencséje, hogy az Országgyűlés hétfőn egy évvel kitolta az eredetileg 2016. március 15-i átjelentkezési határidőt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.