BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Signet Jewelers

Megugrott a hétfői kereskedésben a Signet Jewelers részvényeinek árfolyama, miután a vállalat kedvező előzetes negyedéves eredményeket tett közzé. A cég beszámolója szerint a tavalyi negyedik negyedévben a legalább egy éve nyitva tartó üzletek forgalma 4,9 százalékkal emelkedett, az időszakra vonatkozóan az egy részvényre jutó eredmény 3,42 dollár lehetett, szemben a 2015-ös pénzügyi évben elért 2,84 dollárral. Az elemzők 3,58 dolláros egy részvényre jutó eredménnyel számoltak. A vállalat emellett egy új sajátrészvény-vásárlási programot is bejelentett 750 millió dollár értékben, továbbá 18 százalékkal növelte meg osztalékfizetését. A korábbi akvizíciókhoz kapcsolódó potenciális szinergiákat illetően is emelkedtek a várakozások, ezekből 2018-ig 225-250 millió dollárt vár a menedzsment. A szinergiák nagy részét a 2017-es pénzügyi évben realizálhatja a cég az előrejelzések szerint.


A nap vesztese: Valeant

Jelentős, több mint 6 százalékos esést produkált a hétfői kereskedésben a kanadai gyógyszeripari vállalat, a Valeant Pharmaceuticals árfolyama. A részvények azt követően kerültek eladói nyomás alá, hogy a társaság bejelentette: visszatér a betegségre hivatkozva távol lévő vezérigazgató, Michael Pearson. A vállalat erre való tekintettel jelezte, késik a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozó eredménybeszámoló közzététele. A befektetők egészen mostanáig kételkedtek abban, hogy Pearson visszatér-e egyáltalán a céghez, látva a részvények gyászos teljesítményét és a cég jövőjét övező bizonytalanságokat. Legutóbb a Valeant jelezte, feltárt hibák miatt visszamenőleg módosítja számviteli kimutatásait. A vállalat tavaly került a befektetők célkeresztjébe, amikor kérdések merültek fel az alkalmazott számviteli politikákkal és az üzleti modellel kapcsolatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.