BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Checkpoint Systems

Felvásárlási hírekre emelkedett tegnap 25 százalékot a Checkpoint Systems árfolyama a New York-i tőzsdén. A CCL Systems nevű cég veszi meg. A felvásárlási ár részvényenként 10,15 dollár, ez 29 százalékos prémiumot jelent az előző napi záróárhoz képest. Összesen 556 millió dollárt fizet érte a CCL, amit teljes mértékben készpénzzel finanszíroz. A Checkpoint Systems többek között arról ismert, hogy az üzletekben használatos, termékekre elhelyezett lopásgátlókat gyárt. Összesen 29 országban van jelen szerte a világban. Az elemzők várakozásai szerint a 2015-ös évet 586 millió dolláros bevétellel zárhatta a társaság. A felvásárlás 2016 közepére zárulhat le a kanadai CCL Systems várakozásai szerint. Hozzátették, hogy már évek óta csodálták a maga területén piacvezető pozíciót kiépítő vállalatot, amely mostanában „okosmegoldások” fejlesztésén dolgozik.


A nap vesztese: Monsanto

Jelentős leértékelődést produkált a szerdai kereskedésben az agrárágazatban meghatározó szereplőnek számító Monsanto, miután a vállalat csökkentette az idei évre vonatkozó eredmény-előrejelzését. Ezt a menedzsment a romló makrogazdasági környezettel indokolta. A vállalat vezetése most 4,4–5,1 dollár közötti, egy részvényre jutó eredménnyel számol az évre, szemben a korábbi, 5,1–5,6 dolláros profit-előrejelzéssel. A társaság az idei évi, szabad cash flow várakozását is lefelé módosította, a korábbi 1,6-1,8 milliárd dollárról 1,4-1,6 milliárd dollárra. A cég tájékoztatása szerint az idegen devizák gyengülése és a csökkenő nyersanyagárak okoznak leginkább problémát a működésben. A Monsanto részvényei 5 százalékot estek a hírre. A papírok az elmúlt egy évben 24 százalékkal értékelődtek le, miközben az S&P 500 index 6,6 százalékkal került lejjebb.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.