BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Air Transport Services

Közel 20 százalékot emelkedett a szerdai kereskedésben az amerikai tőzsdén az Air Transport Services árfolyama, miután a társaság bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az Amazonnal. Szerződésük lényege, hogy a cég egy légi teherszállítási hálózatot üzemeltet majd, kifejezetten az Amazon ügyfeleinek kiszolgálására. Az Amazon erre a célra 20 darab Boeing–767-es teherszállító repülőgépet lízingel majd 5-7 éves időtávra. Az Amazon már egy ideje tárgyalt teherszállítással foglalkozó cégekkel egy exkluzív megállapodásról, részben költségcsökkentési céllal, részben pedig azért, hogy elkerüljék a késéseket. Az egyezség tartalmazza azt is, hogy az Amazonnak lehetősége van az Air Transport Services részvényei 19,9 százalékának megvásárlására, darabonként 9,73 dolláros árfolyamon. A hírre a nagy versenytársak, a UPS vagy a FedEx árfolyama enyhén esett.


A nap vesztese: Chipotle Mexican Grill

Az amerikai gyorsétteremlánc, a Chipotle Mexican Grill árfolyama 3 százalékos eséssel reagált a hírre, hogy egy bostoni éttermét be kell zárnia átmenetileg, mivel több dolgozóját megbetegítette a norovírus. Négy dolgozó panaszkodott, hogy betegnek érzi magát, vendégek megbetegedéséről még nem tudni. A Chipotle szóvivője elmondta, hogy az étterem teljes fertőtlenítésen fog átesni, mielőtt újra kinyitják. A befektetők érzékenyen reagálnak a céggel kapcsolatos hasonló hírekre, miután az elmúlt időszakban több éttermet is be kellett zárni egészségügyi okok miatt. Decemberben például egy másik bostoni étteremben közel 140 ember betegedett meg, szintén norovírus miatt. Több városban pedig E.coli baktérium okozott megbetegedéseket a gyorsétterem vendégei körében. Az esetek hatására a menedzsment számos, az élelmiszer-biztonságot javító lépést tett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.