BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Közzéteszi 2015 egészére vonatkozó számait az egyik legnagyobb brit bank, a Barclays. A pénzintézet sajtóértesülések szerint eladhatja afrikai érdekeltségét, a Barclays Africa Groupot. A pletykát a friss számok publikálásával egy időben fogják megerősíteni vagy cáfolni.

Nyilvánosságra hozza tavalyi negyedik negyedéves és egész éves számait a globális nyersanyag-kereskedő és -kitermelő cég, a Glencore. A vállalatot alaposan megviselte a nyersanyagárak zuhanása, a 2014-es 2,3 milliárd dolláros profit után tavaly 400 millió dolláros veszteséget szenvedhetett el.

Az USA-ban az ISM közli februári feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexét. A mutató értéke 48,5 pont körül alkulhat, amivel ötödik hónapja zsugorodást jelezne.

Kínában a Caixin felméréséből kiderül, milyen hónapja volt februárban a feldolgozóiparnak. A piac szerint a januári 48,4 ponton marad az index értéke.

Németországból érkezik a friss februári munkaerő-piaci statisztika. A munkanélküliségi ráta várhatóan továbbra is 6,2 százalékon marad, miközben az állástalanok száma 10 ezer fővel csökkenhetett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.