BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lemaradt Budapest

Kimaradt a nagyobb piacok délutáni emelkedéséből a Budapesti Értéktőzsde, így a hét első kereskedési napján 1,39 százalékos mínuszban zárt a BUX, viszonylag élénk forgalom mellett. A vezető részvények kivétel nélkül veszítettek értékükből.

A nagyobb papírok közül egyértelműen a Richter volt a vesztes, amely 2,46 százalékos esés után 5074 forinton zárta a tegnapi kereskedést. Az OTP árfolyama ismét a 6000 forintos szint alatt pihent meg – ezúttal 5950 forinton –, miután 1,41 százalékot veszített értékéből. A Magyar Telekom 1,16 százalékos lejtmenet után 427 forintnál állt meg, míg a Mol most megúszta kisebb, félszázalékos veszteséggel, és 13 910 forinton zárta a napot. A kisebb papírok közül a CIG Pannóniánál történt látványos változás: az árfolyam tegnap 2,55 százalékot esett, és tegnap este már csak 153 forintot ért a biztosítói részvény.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a nap elején még a nemzetközi piacokkal együtt mozgott a BUX, a kereskedés végére azonban a külföldi tőzsdeindexek javultak, a BÉT-en még mindig az eladók domináltak, így a részvények napi mélyponton zártak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.