BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Ocado Group

Tíz százalékot emelkedett a londoni tőzsdén a brit élelmiszer-kiszállító cég, az Ocado Group árfolyama kedden, miután közzétette féléves számait. Bevétele 584 millió font volt a május végén zárult fél évben, EBITDA-szinten pedig 40,4 millió font nyereséget könyvelt el a társaság, ami szintén az egy évvel ezelőtti szint felett van. A menedzsment nem várja, hogy a brit kilépésnek számottevő hatása lesz a vállalat eredményességére, és arra számít, hogy a közeljövőben a piacnál nagyobb növekedést tud felmutatni. A vezetőség szerint a font gyengülése segít majd a cégnek nyélbe ütni a rég tervezett megállapodásokat külföldi kiskereskedelmi cégekkel. Az Ocado Group részvényei hullámzó teljesítményt mutattak, amióta 2010-ben tőzsdére ment a cég. Idén a keddi emelkedés előtt több mint 30 százalékot esett az árfolyam.


A nap vesztese: Shawbrook

Jelentős eladói nyomás alá kerültek a keddi kereskedésben a brit pénzintézet, a Shawbrook Group részvényei, az árfolyam több mint 20 százalékot esett Londonban. A befektetők azt követően kezdték el adni a részvényeket, hogy a társaság bejelentette: 9 millió font (12,3 millió dollár) egyszeri leírást hajt végre hitelkihelyezésekhez kapcsolódó szabálytalanságok miatt, ami a teljes idei pénzügyi évének adó előtti eredményét érinti majd. A bank tájékoztatása szerint a leírás a második negyedévet fogja érinteni. A társaság azt is közölte, hogy a pénzügyi igazgató, Tom Wood június 30-i hatállyal lemond. A bank átmenetileg a stratégiai igazgatót, Dylan Mintót nevezte ki pénzügyi vezetőnek. A Shawbrook részvényei messze alulteljesítettek a keddi kereskedésben, miközben a FTSE 100 index 2 százalék feletti emelkedést produkált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.