BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Netflix

Közel 4 százalékot emelkedett pénteken a nyitás előtti kereskedésben a Netflix árfolyama az amerikai tőzsdén, ahogy a világban kezdenek megnyugodni a befektetők a Brexit okozta sokk után. Az online műsorszolgáltató cég részvényei nagyot estek a brit népszavazást követően, de elemzők szerint ezek most jó vételi lehetőséget teremtettek. A befektetők alulértékelik a stabil növekedési potenciált, amit a nagy internetes cégek fel tudnak mutatni. A Netflix tapasztalt menedzsmenttel rendelkezik, és a vezetőség elkötelezett az innováció mellett, a profitnövekedési kilátások kedvezők, és erős pozíciói vannak a piaci versenyben a cégnek, ráadásul az utolsó amerikai recessziós időszakban is jól tartotta magát. A közelmúltban nagy hangsúlyt fordított a nemzetközi terjeszkedésre a vállalat, az Egyesült Királyság a negyedik legnagyobb piaca.


A nap vesztese: Viacom

Két százalékot esett az amerikai nyitás előtti kereskedésben pénteken a Viacom árfolyama, miután a társaság profit warningot tett közzé. A Paramount Pictures stúdió, az MTV és a Comedy Central televíziós csatornák tulajdonosa közölte, hogy a legutóbbi negyedévben a profitja 25 százalékkal maradhat el várakozásoktól. A Thomson Reuters elemzői konszenzusa szerint a június végén zárult negyedévet 3,07 milliárd dolláros bevétellel fejezhette be a cég, a működési eredmény szintjén 813 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el, nettó eredménye pedig 457 millió dolláros profit lehetett. A menedzsment most 1 és 1,05 dollár közötti egy részvényre jutó eredményt vár, miközben az elemzők 1,38 dollárt jósolnak. A cég azt is közölte, hogy kifizeti a vezérigazgató és egy igazgatósági tag költségeit egy peres ügyben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.