BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Swatch

Nagyot emelkedtek a csütörtöki kereskedésben a svájci óragyártó, a Swatch részvényei. Az árfolyam napközben 4 százalékos pluszban is járt, miután a vállalat közzétette az idei első fél évre vonatkozó eredményeit. A nettó profit több mint 50 százalékkal esett vissza, az árbevétel pedig 11 százalékkal csökkent. Mindez nem okozott meglepetést, a cég menedzsmentje ugyanis múlt héten profit warningot tett közzé, így a jelentős eredmény-visszaesésre lehetett számítani. Az Omega, Longines és Swatch márkákat is értékesítő cégnél a kínai turisták visszaeső költései, a svájci órák iránti általános keresletcsökkenés, az okosórák miatt erősödő verseny, valamint az erős svájci frank játszott leginkább szerepet az eredmények romlásában. A Swatch részvényei jó ideje rosszul teljesítenek, idén már 30 százalék körüli esést produkáltak.


A nap vesztese: Lufthansa

Meredeken estek a Lufthansa részvényei csütörtökön. A légitársaság árfolyama közel 10 százalékot csökkent azt követően, hogy a vállalat figyelmeztetést adott ki. A cég közleménye szerint a bevételek a terrortámadások miatt csökkennek, s az év második fele kifejezetten gyenge lehet. Az egész évre már csökkenő profittal számol a menedzsment, miután a foglalások is jelentősen csökkentek. Ez főként az európai útvonalakat érinti, ami elsősorban a terrortámadásoknak tudható be. A részvényekre vonatkozóan több kedvezőtlen elemzői vélemény is érkezett: a Deutsche Bank 13,8 euróról 9,20-re, míg az Equinet Bank 20 euróról 15-re csökkentette a papírokra kiadott célárfolyamát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.